És el moment de la fermentació al Celler Eudald Massana Noya

La verema està en el seu moment màxim, on encara hi ha vinyes per collir, però també amb gran varietat de mostos que comencen el seu moment de transformació en el celler. El most extret dels raïms ha d’iniciar un procés de transformació cap a vi, per fer-ho, és necessari la fermentació.

Al Celler Eudald Massana Noya sabem que el vi és un ésser viu i que cada any és diferent, que evoluciona i que com tot organisme, té en el seu interior un conjunt de reaccions químiques que el fan especial i únic. La fermentació al Celler Eudald Massana Noya és molt més que un procés en que els llevats converteixen el sucre dels raïms i el most amb alcohol, per acabar convertint-se en vi, sinó que és el moment en que el most evoluciona, creix i es converteix en un vi únic. La influència del clima, l’ecosistema de cada vinya, els llevats naturals i la singularitat de cada cep, fan que el most resultant sigui únic e irrepetible.

Les fermentacions al Celler Eudald Massana Noya són controlades mitjançant un conjunt de tècniques com la temperatura la densitat i el tast, que ens permeten controlar l’evolució de la fermentació, per preservar els aromes i els gustos originaris de les varietats que cultivem a la finca. Conduïm la fermentació per obtenir vins de màxima qualitat, capaços d’expressar el potencial de les varietats del Penedès.

Si vols conèixer més sobre la fermentació i el tast mostos, directament dels dipòsits, i que és troben en diferents fases del procés de fermentació, apuntat els pròxims 9,10,16 i 17 de Setembre a les nostres activitats de verema 2017 amb tast de most entre d’altres. Informa’t a enoturisme@massananoya.com o al 938.994.124.