ARMILAR, l’escumós reserva, ecològic i tribut a l’agricultura biodinàmica del celler Eudald Massana Noya

És tracta d’un reserva de 5 varietats, de raïms procedents de les vinyes pròpies situades al voltant del celler.

El celler Eudald Massana Noya ha llençat al mercat el nou escumós ARMILAR. Aquest és un cava elaborat amb les varietats Macabeu, Xarel·lo, Parellada, Chardonnay i Pinot Noir, procedent dels raïms de les vinyes pròpies del celler d’agricultura ecològica i biodinàmica, un cupatge tradicional del cava amb matisos d’innovació i una bombolla molt ben integrada que potencia l’essència de cada varietat. Pel Celler de Sant Pau d’Ordal, controlar totes les etapes del procés d’elaboració dels vins i caves és fonamental per garantir-ne el màxim nivell de qualitat, per això, utilitzar únicament raïms procedents de la pròpia finca, és essencial, i tenir la matèria primera, a pocs metres de l’espai d’elaboració un valor afegit que marca la diferencia, sobretot en la verema.

El nom escollit per aquest escumós, ARMILAR, sorgeix com a tribut a l’agricultura biodinàmica i tot el que representa aquest instrument. Un ARMILAR és una esfera astrològica utilitzada en l’edat antiga i mitjana, i que representa un model reduït del cosmos des de la perspectiva terrestre. La creació i representació d’aquest instrument va requerir de segles d’observació, del moviment dels astres al voltant de la terra, com ho requereix la filosofia biodinàmica i l’elaboració d’escumosos de criances llargues.

En un any com aquest, amb els entrebancs derivats de la crisi del coronavirus, amb especial impacte en el sector dels escumosos mundials, el celler també ha presentat el nou disseny en la línia d’escumosos EUDALD, que incorpora, un Brut, un Brut Rosat, un Brut Nature i un Reserva, i que manté el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.