AVI TON, el vi forma part de l'exclusiu grup de 14 vins de vins de finca Qualificada de Catalunya.

Avi Ton, el primer vi de la varietat autòctona Xarel·lo en assolir la categoria de Vi de Finca Qualificada.

Després d'anys d’elaboració i de consecutius premis i reconeixements, Avi Ton, vi monovarietal de la varietat Xarel·lo, ha estat categoritzat com a Vi de Finca Qualificada. Des del celler Eudald Massana, estem convençuts que aquesta distinció ajudarà a posicionar la Xarel·lo a l’alçada de les grans varietats d’arreu del món.

La qualificació de Vi de Finca Qualificada és va crear com el màxim reconeixement que pot rebre un vi català, sense fer distincions entre les 12 denominacions d’origen que acull aquest territori. Aquesta, és proposada per l’INCAVI i reconeguda pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Així doncs, l’Avi Ton, i els altres tretze que engloben els Vi de Finca Qualificada de Catalunya, han de complir amb uns estàndards rígids i complexos per tal d’evidenciar el seu origen i l’excel·lència de qualitat que els diferencia dels altres.

En primer lloc, l’Avi Ton, i tots els Vins de Finca, han de venir d’un entorn geogràfic únic, sent les vinyes propietat del celler i elaborant el vi dins d’aquest mateix. En aquest cas, l’Avi Ton prové d’una de les vinyes més velles de la finca, plantada l’any 1945 pel Ton Massana, 8e generació de la família Massana a la finca, pare de l’actual propietari del celler, Eudald Massana, que va decidir elaborar el vi en homenatge al seu pare l’any 1996, i elaborar-lo com a vi d’una sola finca singular. La vinya d’aquest vi transgeneracional; situada a Subirats, a la subzona de Muntanyes d’Ordal, és una vinya plantada en vas amb un rendiment per hectàrea molt baix i un perfil de raïm xarel·lo enfocat a l’elaboració de vins tranquils.

La vinya és treballada amb agricultura ecològica i biodinàmica i (s’aplica el mètode de poda en vas i verga llarga), en l’elaboració al celler, el vi fermenta i reposa durant tres mesos amb les seves mares en botes de castanyer, i finalment s’embotella on reposa com a mínim un any més. Més enllà de l’elaboració, els Vins de Finca Qualificada han d’estar un mínim de cinc anys sota el barret de la Denominació d’Origen i demostrar deu anys de prestigi i reconeixement al mercat nacional i internacional.

Aquestes condicions també les compleix l’Avi Ton, ja que el seu recorregut a la D.O Penedès comença l’any 1996, i des del 2012 ha estat guardonat per l’Acadèmia Tastavins, havent guanyat diverses vegades el premi a millor vi de Xarel·lo de la DO.Penedès. El Vi de Finca Qualificada Avi Ton és un nou exemple de la qualitat imperiosa del celler i del potencial de la varietat Xarel·lo en l'elaboració de vins tranquils.

  • AVI TON - VI DE FINCA QUALIFICADA
  • AVI TON - VI DE FINCA QUALIFICADA 2
  • AVI TON - VI DE FINCA QUALIFICADA 3