Avi Ton, el Xarel•lo emblema del Celler Eudald Massana Noya estrena anyada amb imatge renovada.

L’anyada 2015 de l’Avi Ton, el monovarietal de xarel·lo del celler Eudald Massana Noya apareix amb nova imatge i anyada sota el lema “vins d’avantguarda”. El celler ha volgut renovar el seu vi emblema, quan fa 73 anys que el pare de l’actual propietari del celler, Ton Massana, va plantar la vinya, d’on surt tot el raïm de xarel·lo per produir aquest vi. L’Avi Ton procedeix d’aquesta sola vinya amb una producció baixa, fet que el converteixen en un vi de producció limitada, únic i innovador, envellit en barriques de fusta de castanyer i que conserva l’essència del més tradicional.

El celler del Penedès ha preservat el mateix origen de cep que es plantava al 1945 i l’utilitza per totes les vinyes noves de xarel·lo que es planten a la finca, doncs té unes característiques molt particulars que permeten obtenir-ne un vi d’alta qualitat i amb igual nivell d’expressió i complexitat. “Pel nostre celler és primordial preservar aquesta vinya i la història que hi ha darrere, tot i que la producció de raïms és baixa la seva qualitat és excepcional i això s’aconsegueix transmetre al vi” Afirma Eudald Massana Noya.

El Celler, situat a Sant Pau d’Ordal, Subirats, i envoltat per les vinyes de la seva propietat, és un dels pocs cellers del Penedès que controla tot el procés, des de la vinya fins a la venda, sense cap entrada de raïm ni most que no provingui de la pròpia finca. Aquesta filosofia, juntament amb l’agricultura ecològica i biodinàmica, formen els pilars de treball del celler i permeten iniciar els vins des de la terra, especialitzant cada vinya per extreure el màxim potencial de cada varietat plantada; i com en l’Avi Ton, els vins i caves mantenen les característiques naturals de cada varietat.