Celler Eudald Massana Noya, Viticultura ecològica i coberta vegetal

Aquest any, desprès de dos anys de molt poca pluja, l’aigua és abundant a les vinyes, per tant és necessari ajudar als ceps, de forma ecològica i biodinàmica, a adaptar-se a aquesta nova situació, per aconseguir un bon procés de maduració dels raïms durant la verema 2018.

Al Celler Eudald Massana Noya hem adaptat els treballs a la vinya per ajudar els ceps en aquest procés d’adaptació, i apostem per la coberta vegetal en gran part de la nostra finca. Aquesta és una tècnica de viticultura totalment ecològica i sostenible, que consisteix en deixar una part d’herba natural entre les passades de la vinya. Aquestes herbes i flors absorbeixen part de l’aigua que hi ha al sòl i la quantitat d’aigua que reben els ceps és menor, aconseguint la ralentització de la vegetació dels ceps i una maduració més lenta dels raïms, reduint l’aparició de fongs a la vinya, com el Míldiu, i preservem millors aromes i gustos en els raïms.

Al Celler Eudald Massana Noya ja tenim experiència en coberta vegetal, sobretot a les zones més argiloses de la nostre finca, ja que ho hem hagut de controlar en altres veremes per trobar l’equilibri en el creixement dels ceps i un bon control de la vinya, la qual ens dóna uns bons fruits per obtenir una gran qualitat en els nostres caves i vins.