Coberta Vegetal al Celler Eudald Massana Noya per controlar el creixement dels ceps.

Al Celler Eudald Massana Noya, durant aquest any 2017, i per controlar el vigor dels ceps i els rendiments de raïm, hem estat treballant les vinyes, de la part més fonda de la finca, amb una coberta vegetal. La coberta vegetal és una tècnica que consisteix en deixar un creixement controlat d’ herbes i flors al centre de les passades de la vinya, perquè aquestes plantes absorbeixin part de l’energia de la terra i evitar el creixement excessiu dels ceps.

A la finca del Celler Eudald Massana Noya tenim una gran varietat de terres que treballem de forma ecològica i biodinàmica, però per nosaltres és molt important conèixer amb profunditat les terres de la nostre finca, per treballar-les de forma independent i segons les necessitats dels ceps. El coneixement i l’experiència de 9 generacions de la nostra família ens han ensenyat a conduir els ceps segons la terra en la que es troben, i posteriorment els raïms, per obtenir Vins i Caves de màxima qualitat. En les parts més fondes de la nostra finca, hi trobem terres amb un alt contingut en matèria orgànica, que aporta a les vinyes d’aquesta zona, una gran quantitat d’energia que hem de saber canalitzar, i aquest any ho realitzat mitjançant la tècnica de la coberta vegetal.

Si no controléssim aquest excés de vigor i energia dels ceps, aquests produirien una gran quantitat de raïms que reduirien la qualitat del seu most. Al Celler Eudald Massana Noya mantenim la producció de raïms per hectàrea molt baixa, per obtenir la màxima qualitat dels nostres raïms i per tant també dels nostres vins i Caves. Amb produccions de raïms baixes s’obtenen major concentració del most, que aporten als vins i Caves aromes i gustos més equilibrats i naturals.