Coneix més de La Creueta 2015, el gran negre criança del Celler Eudald Massana Noya.

La Creueta és un vi negre de criança que porta el mateix nom que la vinya d’on prové la seva varietat majoritària, el Cabernet Sauvignon. Aquesta vinya esta orientada de nord-est a sud-oest especialment per obtenir maduracions optimes per aconseguir vins negres d’alta qualitat, rep aquest nom ja que en un dels extrems s’hi pot observar una creu romànica, que alguns consideren un símbol indicatiu de la proximitat del monestir de Sant Sebastià Sesgarrigues que data del segle XI i fa frontera amb la finca del celler.

L’altre varietat és el Merlot, procedent de la vinya de l’Olivera, que té una terra molt calcària i argilosa, una vinya de molt baixa producció que potencia la presencia de fruita, xocolata i especies en el vi. Per últim el Petit Verdot, una varietat de complexitat en maduració i que aporta un punt diferencial a La Creueta 2015.

Les tres varietats, d’origen francès i amb el típic “blend” de la regió de Bordeaux configuren un vi negre excepcional, que després de descansar al voltant de 12 mesos en barrica de roure francès i americà i 12 mesos més en ampolla, es capaç de ser el millor company en maridatges de carn i en estones de desconnexió amb una copa de vi i un bon formatge.