Cultivar la vinya de forma singular és la clau d’un bon Vi o Cava

Juntament amb l’ecologia i la biodinàmica, al Celler Eudald Massana Noya tractem cada vinya de forma diferent segons el destí del raïm i el tipus de vi que en volem obtenir.

Cada vinya és diferent, segons la localització, els anys de plantació, el tipus de terra, etc, per tant els raïms que s’hi cultiven també són diferents i aporten característiques singulars a cada vi que elaborem al celler. En base aquesta premissa, al Celler Eudald Massana Noya iniciem el procés de producció dels nostres vins i caves des de la vinya, pensant sempre amb l’objectiu final i el tipus de vi o cava que volem obtenir.

Les vinyes de la nostre finca que van destinades a Cava, situades en les zones de la finca amb terres més fresques, és on hi respiren els ceps més vigorosos. Aquestes ceps produeixen raïms amb major acidesa i amb uns aromes primaris molt prominents, que permeten obtenir caves molt estructurats i frescos. Aquesta acidesa dels raïms, i per tant també del most, ens permet mantenir els caves un període de temps més llarg al celler i elaborar caves de llarga criança.

Les vinyes de la nostra finca que van destinades a vi, situades en terres més primes i argiloses, on hi trobem ceps de clons menys productius, permeten aconseguir raïms amb una maduració més avançada i nivells de Ph i grau alcohòlic més alt. Amb aquesta composició dels raïms elaborem vins més rodons i agradables en boca.

Sabem doncs, que tot i tenir vinyes d’una mateixa varietat, els raïms tenen gustos i aromes diferents segons la conducció que li fem a la vinya. Per transmetre la nostre filosofia i mostrar aquest procés, des del Celler Eudald Massana Noya, organitzem un tast de raïms, on poder passejar amb l’Eudald Massana Noya per la finca de celler i descobrir els gustos i aromes de la vinya i els raïms en el moment de màxima esplendor. Aquest 2017 el tast de raïms és realitzarà els dies 2 i 3 de Setembre. Si vols més informació, Consulta’ns