Ecoaperitiu Les Pageses; aperitiu històric i d'alt valor cultural entre vinyes.

El celler Eudald Massana enceta la primavera introduint un nou aperitiu a la carta del wine bar: l’Ecoaperitiu les Pageses. Inspirat en el mos que els nostres avantpassats menjaven a la vinya, aquest ecoaperitiu històric està conformat per codonyat, carquinyolis, olivada, sobrassada, mel i formatge.

Barret de palla, aigua i cistella amb esmorzar, dinar i berenar els dies d’estiu on les feines al camp s’allargaven fins a la caiguda del sol. En aquell moment la pausa per menjar era primordial a la vinya, i la necessitat de consumir àpats enèrgics l’objectiu principal. Aquí és on entra la feina de la pagesa, qui se n’encarregava de reaprofitar els ingredients dels quals disposava, per crear nous apetitosos plats. Amb el pas de les generacions, aquests coneixements de les pageses sàvies han estat transmesos de mares a filles, fins a arribar a casa nostra, avui dia, com un plat que representa de manera acurada la nostra cultura i saber fer.

Àpats que ara ens són tan familiars, com el codonyat o els carquinyolis, tenen origen en la figura de la dona pagesa, qui se’n encarregava de manera ferma de les feines al camp a la vegada que gestionava sàviament la cuina de casa. Els carquinyolis, per exemple, eren elaborats amb les sobres de farina, ous i ametlles, i molt valorat pel seu alt contingut d’hidrats de carboni i greixos; o el codonyat, apreciat al món rural pel seu poder de conservació i aportació energètica.

El celler aposta fermament per aquest ecoaperitiu, no només pel seu valor cultural, sinó també per la versatilitat dels seus ingredients al moment de maridar amb els seus caves i vins. El dolç del codonyat i l’especiat del formatge amb la fruita i la frescor del Cepell blanc; o el greix de la sobrassada i la suavitat de la mel amb la fruita madura i la vivacitat de l’Eudald Reserva.

Podeu gaudir del nou Ecoaperitiu les Pageses de dilluns a diumenge de 10.30 a 14:30, envoltats de les vinyes i del paisatge de Subirats, al jardí del Celler Eudald Massana.

  • Large enoturisme pageses1
  • Large enoturisme pageses2