“Els controls de maduració ens permeten tenir un coneixement complet de les nostres vinyes i les maduracions dels raïms”

Determinar el punt òptim de maduració de cada varietat i vinya és essencial per obtenir vins i caves de primera qualitat. Al celler Eudald Massana Noya aquesta setmana seguim amb el controls de maduració per registrar dades històriques i veure l’evolució de cada vinya i varietat en relació a anys anteriors, i poder fer una previsió per aquesta pròxima verema 2018.

Els controls de maduració consisteixen en agafar mostres de raïms en diferents punts estratègics de la vinya a la qual es sotmet a control, amb aquests gotims es realitzen anàlisis en el laboratori del celler i se’n determinen diferents paràmetres que permeten preveure al mil·límetre el dia òptim de collita del raïm. Aquests controls es van repetint i serveixen no només com a previsió sinó també com a dades històriques per conèixer a la perfecció les vinyes de la nostra finca.

La verema 2018 es planteja interessant, un any amb moltes pluges en els primers mesos i amb altes temperatures en els darrers, aquestes temperatures altes han ajudat a frenar la maduració obtenint a la nostre finca maduracions més lentes on els aromes i els gustos dels raïms es conserven millor. Les varietats primerenques són les primeres en collir-se com; el Chardonnay i el Pinot Noir, i s’acaba amb les varietats més tardanes, com la parellada i el cabernet Sauvignon.