Eudald Massana Noya, propietari del Celler Eudald Massana Noya, aposta per transmetre coneixements en viticultura consolidant la seva consultora vitivinícola

EMN VineyardsConsulting és un projecte que neix desprès d’anys d’experiència d’ Eudald Massana Noya en el sector vitivinícola i com consultor en diferents projectes.

“M’agrada destacar sempre Andorra, va ser dels primers projectes, i en aquell moment plantar a més de 1.200 metres d’alçada era un repte per mi i tenia clar que en volia formar part” destaca Eudald Massana, que a l’any 2004 va iniciar i dirigir al Principat d’Andorra la plantació de ceps a una primera finca, sen aquesta una de les vinyes més altes d’Europa i la primera del país Andorrà. El 2006 Eudald Massana rebia la oferta per participar en un segon projecte al mateix país d’Andorra, que passava per una part de vinya experimental. "Andorra va ser una molt bona experiència, la selecció de la varietat, el marc de plantació, la direcció de les passades i sobretot com treballar el sòl eren vitals per a la supervivència i la qualitat de la producció de les plantes. La variació de la temperatura entre el dia i la nit ho complicava, però ho vam aconseguir amb molt d’èxit.”

Treballar en nous projectes vitivinícoles sempre ha estat una passió per Eudald Massana, després de l’elaboració de vins en el seu celler del Penedès, per això l’any 2010 s’inscriu a la Universitat de Manresa per formar-se en agricultura biodinàmica. “La formació constant i estar al dia de les últimes innovacions en el sector és vital” afirma Eudald Massana i confessa que l’experiència adquirida a la finca del Penedès li ha aportat molt. Eudald Massana Noya és considera conductor de la finca del celler del Penedès, tot i ser-ne el propietari, doncs creu que desprès de 9 generacions la finca forma part de la historia de la família i cal conservar-la i tractar-la amb cura. “Amb l’experiència adquirida en els meus anys de carrera decideixo obrir EMN Vineyard Consulting, i compartir els meus coneixements per ajudar a persones a crear nous projectes vitivinícoles o a millorar-los” La consultora no es tanca a cap marcat, doncs vol operar en tot el món, en projectes de dimensions diverses i en climes molt diferents.” EMN Vineyard Consulting també ofereix la possibilitat de suport i assessorament en conversió ecològica i biodinàmica, en adquisició i plantació de finques, i en ajudar a les finques que ja treballen en una filosofia ecològica a incrementar-ne el nivell, doncs Eudald Massana creu que com més finques treballin sota la filosofia de l’agricultura ecològica més beneficiós serà per tots i per el planeta terra.