Eudald Massana Noya segueix invertint en I+D per aconseguir un nivell superior en ecologia i biodinàmica.

A Eudald Massana Noya estem invertint per aconseguir un nivell d’ecologia superior a les vinyes, per fer-ho estem substituint tots els pals punters i mitjos de la nostra finca.

Els pals que actualment es troben a la majoria de finques són pals de fusta de Pi i Eucaliptus, la majoria provinents de Portugal i de fora de Catalunya. Aquestes fustes necessiten ser tractades amb productes químics per aguantar la humitat de la terra i les condicions atmosfèriques.

A Eudald Massana Noya el que volem és tenir una vinya totalment integrada a l’entorn i la terra, per això hem iniciat un projecte en el que substituïm tots els pals de fusta tractats, per pals de fusta d’acàcia i castanyer provinents de Catalunya. Aquestes dues fustes tenen major capacitat de suportar les humitats de la terra i les condicions atmosfèriques, i per tant no han de ser tractats químicament.

Fa un any vàrem iniciar aquest projecte i segons resultats obtinguts, començarem un procés de substitució de pals punters i mitjos en totes les nostres vinyes, per aconseguir així una finca que assoleixi un nivell d’ecologia superior a la resta de finques del Penedès.