L'Avi Ton 100% Xarel.lo, guardonat amb Diploma d'Excel.lència per l'Acadèmia Tastavins

El passat 8 de Maig es va celebrar al Born Centre Cultural l'entrega de Premis de l'Acadèmia Tastavins Penedès. L'Avi Ton 2013, un vi blanc 100% Xarel.lo i referent del nostre celler, va ser guardonat amb el Diploma d'excel.lència, en la categoria de vins Blancs de Xarel.lo. L'Avi Ton és un vi que ja ha estat guardonat en aquest concurs en altres ocasions, doncs l'anyada 2012 va rebre la Medalla d'Or, per nosaltres és un reconeixement extra de la fina ben feta i del treball que realitzem al celler, sempre en Agricultura Ecològica i Biodinàmica.

Des del celler no apostem per presentar els nostres vins i Caves a premis i concursos, però l'Acadèmia Tastavins Penedès, organitza un dels pocs premis del món del vi amb legitimitat, gràcies a la metodologia de tast que s'utilitza, on tots els vins es tasten a cegues per professionals del sector i externs a la pròpia Acadèmia.

L'Avi Ton és un vi de poca producció i de fermentació amb bóta. La vinya de l'Avi Ton és una vinya de més de setanta anys, plantada per l'avi Ton, que era la vuitena generació de la família Massana dedicada al món del vi i la vinya. Actualment utilitzem el clon propi d'aquesta vinya en totes les noves plantacions de Xarel.lo de la finca, per preservar l'origen de la varietat, de naturalesa complexa i que permet obtenir productes excepcionals i amb la identitat única del celler.