L’Avi Ton 2017 ja és a dins del celler

Els raïms de l’Avi Ton 2017 ja es troben a dins del celler i en plena fase de fermentació, la vinya és va collir a mà durant les primeres hores del matí per preservar la frescor dels raïms. Al entrar el celler se li va aplicar un llevat natural per extreure tot l’oxigen dels grans de raïm i iniciar una maceració pel·licular sense sulfits. La maceració pel·licular permet extreure els aromes i gustos dels raïms, i incorporar-los al most per obtenir un vi molt expressiu i que mantingui el caràcter més pur de la varietat, Xarel·lo en aquest cas.

L’Avi Ton és un dels nostres vins més especials, elaborat exclusivament amb la varietat Xarel·lo, i és considerat un dels vins, d’aquesta varietat, de referència del Penedès. Les vinyes on neixen els raïms per l’elaboració de l’Avi Ton daten de 1945, a banda de una vinya amb un clon de Xarel·lo molt concret que permet obtenir vins molt especials, i que utilitzem per la plantació de totes les noves vinyes de Xarel·lo de la nostra finca. El sòl de la vinya, té una alta quantitat de minerals excepcional, que a la vegada es transmeten als aromes i gustos del vi, “a cada pas dins de la vinya podem trobar fòssils de petxines i cargols” afirma Eudald Massana Noya.

Actualment l’Avi Ton disponible en el mercat és l’Avi Ton 2013 de, la nova anyada sortirà al mercat amb un disseny actualitzat, nova botella i nova etiqueta, però preservant l’essència característica de l’Avi Ton del Celler Eudald Massana Noya. Seguirem informant amb moltes noticies sobre la nova anyada.