Les nostres terres, el brèssol dels nostres vins

A la finca del Celler Eudald Massana Noya hi trobem diferents tipus de sòls, que ens permeten obtenir productes molt diversos dins de la mateixa finca, i adaptar la forma de treball de cada vinya sempre amb la filosofia ecològica i biodinàmica.

Cada zona, cada vinya i cada terra de la nostra finca és singular i té unes propietats úniques que potenciar. Per aconseguir els millors resultats en les vinyes, escollim plantar el tipus de ceps que més s’adapten a les propietats del sòl, i per obtenir raïms de màxima qualitat, que ens permeten la elaboració de vins i caves únics i amb caràcter propi.

La finca del nostre celler està composta de terres argiloses, calcàries, gravaloses i arenoses. Les terres argiloses, formades per argila, és on es produeixen produccions petites i controlades de raïm, es considera una terra apta per a fer grans criances, i és on hi ha plantades les varietats de Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot i Marselan.

Les terres Gravaloses i Calcàries, són terres ventilades i amb poca humitat. S’hi troben fòssils, ja que fa milers d’anys aquesta zona estava coberta per l’aigua del mar. La producció de raïm és més reduïda que en altres tipus de terres. Aquestes condicions són idònies per fer vins d’alta expressió, en aquí hi ha plantades les varietats de Xarel·lo, Ull de llebre i Cabernet Sauvingnon.

Les terres Arenoses, són terres que generen frescor, de produccions altes, molt adequada per plantar-hi les varietats per fer cava, com ara Macabeu, Xarel•lo, Chardonnay i Pinot Noir. D’aquesta manera, aconseguim vins amb una graduació alcohòlica no excessiva, amb una acidesa alta i pHs baixos.

Aquest és un tast de les terres de la nostre finca, si en vols saber més contacta amb nosaltres i pràctica enoturisme.