Maximitzem la qualitat dels nostres vins i caves i apostem per processos més eficients i sostenibles amb el medi ambient.

El degollament representa una part essencial en el procés d’elaboració d’un cava de qualitat, en aquest procés s’extreuen els llevats o mares de dins de les ampolles, una vegada finalitzada la segona fermentació i l’envelliment del cava.

Hi ha dos mètodes per realitzar el degollament del cava, el primer, i més comú, consisteix en la congelació del coll de les ampolles per extreure’n els llevats. El segon mètode d’extracció és mitjançant el moviment de l’ampolla, extraient les mares sense la necessitat d’alterar la temperatura, aquest segon procés, anomenat degollament en calent, és el que utilitzem al Celler Eudald Massana Noya.

Creiem que el degollament en calent és essencial en caves de qualitat, ja que tot i tenir un cost d’elaboració superior aporta diferents beneficis; per una banda, amb aquest procés, no es produeix una alteració brusca de la temperatura del cava, i que per tant, es manté constant, per altre banda aquest mètode també permet un estalvi energètic al prescindir d’una maquina, que a banda de requerir un alt consum d’energia, també és una font de generació de residus contaminants pel medi ambient.

Al Celler Eudald Massana Noya, produïm tots els nostres vins i caves mitjançant la producció ecològica i biodinàmica, però la nostra filosofia va molt més lluny. Per nosaltres, no es tracta només de ser ecològics en els processos d’elaboració, sinó que també generem el mínim impacte al medi ambient buscant l’eficiència en totes les àrees del celler. També volem transmetre el nostre compromís de celler sostenible i responsable amb el medi ambient, formem part de projectes com Biosphere i expliquem la nostre filosofia de treball en l’enoturisme i al món.

Fotos: Maria Rosa Ferrer