Medalla d’Or per l’Avi Ton 2012

Aquest dimarts 5 de maig, en un sopar al restaurant El Casinet de Sant Salvador, s’han atorgat els guardons del 49è Concurs de Vins de qualitat de la DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia de Tastavins del Penedès i amb el suport de la DO Penedès. Entre els premiats, l’Avi Ton 2012 ha rebut la Medalla d’Or en la categoria de Blanc Xarel·lo.

Precisament, la categoria de vins monovarietals de Xarel·lo és el segon any que s’incorpora al concurs per tal de posar en valor les qualitats dels vins elaborats amb aquesta varietat penedesenca. Un total de 24 professionals (someliers, restauradors, enòlegs i periodistes especialitzats) han escollit entre més de 120 mostres del voltant de 35 cellers.

L’Avi Ton és un 100% Xarel·lo, procedent de la vinya més antiga de la finca, la qual va ser plantada l’any 1945. És un vi amb personalitat on s’hi pot trobar la tipicitat, l’autenticitat i la màxima expressió de les qualitats del Xarel·lo, així com també notes salines procedents de la terra on es conrea, un terreny molt calcari.

Després de passar una maceració pel·licular a baixes temperatures, una part del vi acaba la fermentació en bótes de roure francès i americà, on farà també una criança de tres mesos. És un vi equilibrat, amb cos, glicèric i amb una gran frescor. És un vi floral i especiat amb notes de fruita madura que es combinen amb les aromes pròpies de la bóta.

L’Avi Ton és un dels vins de referència del nostre celler. L'elaborem des de 1996, fet que demostra la nostra aposta per potenciar els vins elaborats amb aquesta varietat penedesenca. L’Avi Ton és també un homenatge al pare de l’Eudald, qui va plantar la vinya del Xarel·lo que s’utilitza per elaborar aquest vi. Aquesta medalla és, doncs, un reconeixement a la feina feta durant anys.