• Original diversitat penedes vi ecologic
  • Original vi ecologic penedes ametlla
  • Original vi ecologic penedes abella
  • Original vi ecologic penedes for vermella
  • Original vi ecologic penedes flor vermella
El nostre ecosistema
L’agricultura ecològica ens permet preservar la fauma i la flora del nostre entorn

L’agricultura ecològica i biodinàmica ens permet preservar la fauna i la flora del nostre entorn. La biodiversitat és bàsica per mantenir un ecosistema, hem de conservar els animals i les plantes que han crescut en un determinat territori. A la nostra finca vetllem per preservar l’equilibri ecològic i biològic. Per fer-ho, deixem, per exemple, que els animals visquin a la finca. Alguns d’ells, ens ajuden a tirar endavant l’agricultura ecològica.Casos concretsUn escarabat petit anomenat blaveta, s’alimenta de fulles. Si mantenim diferents tipus d’herbes als marges de les nostres vinyes, es menjaran aquelles fulles i no els pàmpols de les vinyes. Per tant, no utilitzem cap producte sintètic per eliminar aquests animals, simplement busquem l’equilibri natural entre els diferents actors que viuen en aquest medi.
També venen senglars a la finca. Intentem respectar-los. L’Eudald no té cap problema a què se li mengin algun raïm, sempre i quan respectin les plantacions.


A part del conreu de la vinya, també juguem amb els cereals. Quan s’arrenca una vinya, en comptes de deixar la terra erma, hi plantem blat ecològic durant 6 o 7 anys per fer pa ecològic. Amb el conreu de cereals, la terra es ventila i es regenera. A més, la palla que queda a la terra, la trinxem i la colguem, generant així, una bona aportació de silici.