• Original foto blai ametller
  • Original foto blai herba
Una zona rica en sòls calcaris
Cada varietat al seu sòl

Cada terra és un món. La singularitat de cada sòl s’ha de tractar de manera personalitzada. És per això, que a la nostra finca a cada sòl s’hi planta una varietat diferent de raïm. Cada terra pot donar unes propietats concretes al raïm. En general, la finca està composta de terres argiloses, calcàries, grabaloses i arenoses.

Original foto blai sol 1
Arenosos
Frescor

Es troben a les fondalades de la finca. Són sòls frescos i molt productius. És una terra molt adequada per plantar-hi les varietats per fer cava, com ara Macabeu, Xarel•lo, Chardonnay i Pinot Noir. D’aquesta manera, aconseguim vins amb una graduació alcohòlica no excessiva, amb una acidesa alta i pHs baixos. El vi base cava que n’obtenim permet fer bones criances.

Original foto blai pedres
Gravalosos i calcaris
Aireig

Es troba en les zones més altes de la finca. És una terra ventilada i que, per tant, no porta tanta humitat. S’hi troben fòssils, ja que fa milers d’anys aquesta zona estava coberta per l’aigua del mar. La producció de raïm és més reduïda que en altres tipus de terres.

Aquestes condicions són idònies per fer vins d’alta expressió, amb notes salines i calcàries. El Xarel•lo és una varietat que s’adequa molt bé a aquest tipus de sòl. El vi ‘Avi Ton’ n’és un dels resultats. El Macabeu per fer el 'Cepell Blanc' també s’hi adapta perfectament. Les varietats negres per fer vins joves com ara l’Ull de llebre o el Cabernet Sauvignon també són molt adequades per aquest tipus de sòl. Així doncs, és una terra molt agraïda per fer vi.

Original foto blai argila
Argilosos
Fre

La major part de la finca està formada per aquest tipus de sòl, ja que sota de molts dels sòls calcaris hi ha argila. A diferència dels altres sòls, en aquest cal llaurar més per trencar les esquerdes i que la terra agafi aire. L’argila frena la maduració de les varietats i no s’aconsegueixen grans produccions.

Són sòls on es pot controlar la producció de raïm, és per això que es considera una terra apta per fer grans criances. A la part de la finca on hi ha més argila és on hi posem les varietats negres per fer grans criances com ara Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot i Marselan.