• Original foto blai raim 1
 • Original foto blai verolat
10 varietats
Per fer els nostres vins i caves

A Eudald Massana Noya conreem varietats blanques i negres. Les blanques són Macabeu, Xarel•lo i Parellada, les autòctones del Penedès; també Chardonnay, Moscat i Viogner. Les negres són Cabernet Sauvignon, Merlot, Ull de Llebre i Petit Verdot. Cada varietat té una personalitat diferent. Volem fer vins i caves per a tothom, és per això que conreem diferents varietats.

 • Original varietats xarello
  Xarel·lo
  La personalitat del Penedès

  És considerada la varietat autòctona del Penedès. És un raïm poc compacte i amb grans mitjans. És una varietat que dóna notes calcàries i salines, ja que està plantada a la part alta de la finca, lloc on hi ha molts fòssils. També proporciona notes de fruita blanca. És una varietat molt apta per fer criança, ja que adquireix molt volum i sensació de greix. El xarel•lo s’ha de tractar de manera diferent si el volem utilitzar per fer cava o vi. Al vi li dóna personalitat i força.


  Apareix al Cepell Blanc, a l’Avi Ton i a tots els caves.

 • Original varietats macabeu
  Macabeu
  Elegància

  És una varietat plantada a les parts baixes de la finca. És un raïm amb grans grossos i compactes. Ben madurat, és una varietat molt apta per fer cava, ja que li dóna amplitud. Notes de fruita com poma o plàtan, o també, de pastisseria. És elegant i subtil.


  Apareix al Cepell Blanc i a tots els caves.

 • Original varietats parellada
  Parellada
  Floral

  És una varietat d’una vinya molt antiga de la finca. És un raïm gros i mitjanament compactat. Té una brotació tardana. Hi predominen les notes florals i és d’acidesa mitjana. Té un grau poc elevat, cosa que el fa perfecte pel cupatge base cava.


  Apareix als caves Família i Reserva.

 • Original varietats moscat
  Moscat
  Alegria

  És una varietat molt antiga que ja apreciaven els grecs i els romans. És un raïm de mida gran i té uns grans poc compactes. Els gotims són gruixuts, carnosos i de color groc pàl•lid. Té una gran complexitat aromàtica i terpènica. L’utilitzem per donar un toc d’alegria al vi.


  Apareix en el Cepell Blanc.

 • Original varietats chardonnay
  Chardonnay
  L'esquelet

  És un raïm petit amb el gra mitjà. És un esquelet pels vins i caves de criança, però si el necessitem en la seva joventut, ens aporta notes tropicals, d’espècies i dóna caràcter. Allarga el gust del cava.


  Apareix als caves Reserva i Mil•lenni.

 • Original varietats viogner
  Viogner
  La distinció

  És una varietat d’estructura forta i té un llarg recorregut en boca. Dóna notes florals, de préssec, pera o violetes. Unit al Macabeo, donen unes notes espectaculars. L’utilitzem per fer vi.


  Apareix al Cepell Blanc.

 • Original varietats cabernet
  Cabernet Sauvignon
  Estructura i suavitat

  És una varietat clàssica de Bordeus, però s’ha adaptat molt bé aquí. És un raïm de gra petit i poc compacte. Té una gran estructura i és una varietat de gran extracció de color. És perfecte per donar cos i elaborar vins de llarga criança. Dóna aromes d’espècies, i fruites vermelles i negres.


  Apareix al Cepell Negre i a La Creueta.

 • Original varietats merlot
  Merlot
  Carnositat

  És una varietat francesa, però que actualment es planta a tot el món. Té un color rubí. És fruitós, dóna notes de fruita vermella com ara la pruna. És molt apte per fer criança, ja que aporta suavitat i carnositat. L’utilitzem per fer vi negre i rosat.


  Apareix al Cepell Rosat, al Cepell Negre i a La Creueta.

 • Original varietats ull de llebre
  Ull de llebre
  Fruitós

  És una varietat amb molt de cos. És afruitada i dóna notes de fruites vermelles. Serveix de base per vins joves i és apte per fer criança.


  Apareix al Cepell Negre.

 • Original varietats petit verdot
  Petit Verdot
  El toc final

  Té un color violaci. Aporta color, estructura i tanicitat. Dóna notes d’espècie i fruita negra. Dóna un gust especial als vins amb criança de Cabernet Sauvignon i Merlot.


  Apareix a La Creueta.