Original avi ton xarello penedes
Avi Ton 2021
 • Sentiment

  Vi de Finca Qualificada procedent de la vinya de l'Avi Ton, plantada amb la varietat Xarel·lo el 1945 per Ton Massana, 8a generació de la familia a la finca. És una vinya de més de 78 anys amb molt baixa producció i de terrer calcàri. Aquest vi és un homenatge al pare de l'actual propietari, Eudald Massana i l’avi dels seus fills: aquest és l'origen del nom.

  Varietat: Xarel·lo de vinya vella
  Terrer: Vinyes pròpies d’agricultura ecològica situades a Sant Pau d'Ordal - Subirats, plantades al 1945, i de sòl calàri.
  DO Penedès.
  Grau alcohòlic: 12.5º

 • Elaboració

  Raïm procede ceps de més de 78 anys i de molt baixa producció, la collita es fa manualment i és realitza una maceració amb pells a 5ºC durant 38-45 hores. La fermentació en bótes de 500L permet una integració lenta i equilibrada de la bota. Criança durant 3 mesos en contacte amb les seves pròpies mares i on es realitza el Batonnage.

 • Nota de tast

  Vi de color daurat pàl•lid amb tonalitats brillants. En nas, els aromes florals (flor d’ametller) es combinen amb els de fruites madures (pinya, codony, compota) i les aromes propis de la bóta (torrats, vainilles, cafès). En boca hi destaquen notes salines procedents del terroir calcàri, i les característiques especiades particulars de la Xarel·lo de vinyes velles. És un vi equilibrat amb cos; glicèric i untuós, al igual que fresc.

 • Maridatge

  Formatges

  Foies

  Canapès

  Paella de marisc

  Bacallà amb pèsols i carxofes

  Carns blanques