Dies de verema

Temps trepidant en què la vinya dóna els seus fruits i el celler s’encarrega de donar-los forma. Es cull cada varietat al seu temps, sense pressa, en el seu punt òptim de maduració. Només d’aquesta manera s’obté un vi de qualitat, respectant tots els ritmes de maduració i les característiques de cada varietat. Mentrestant, al celler: desrapar, premsar, i començar a fermentar.

I un any més arribem al final de la verema. En conjunt, podem dir que ha estat una bona verema, amb menys quilos que l’any passat, però de més qualitat. L’estat sanitari del raïm ha estat molt bo. El repàs gairebé diari de cada varietat de raïm ha estat clau per obtenir una collita de gran qualitat i molt sana.

La maduració de les diferents varietats ha estat irregular, a causa de les condicions climatològiques. Aquest estiu ha estat un dels més freds des de fa anys i en el qual ha fet poc sol.

Amb les varietats negres d’Ull de Llebre, Merlot i Cabernet Sauvignon acabem la verema d’aquest 2014. Ara li toca treballar al celler, la vinya ja ha fet la seva feina.