Com afecta la pluja a la verema 2018?

Les pluges d’aquest any enfoquen una tendència diferencial en la propera verema. Els darrers tres anys han estat anys de poca pluja i les reserves hídriques de la vinya havien disminuït considerablement, acostumant els ceps a viure amb una quantitat menor d’aigua. Igual que els animals, els ceps s’adapten a l’entorn i les condicions climatològiques, aquest 2018 és un any d’adaptació, per aquest motiu l’aparent excés d’aigua no és perjudicial per les plantes. Amb totes les pluges d’aquests darrers mesos les reserves hídriques del sòl s’han recuperat pronosticant una molt bona collita 2018.

La collita d’enguany és presenta amb un bon equilibri entre qualitat i quantitat, però cal una bona conducció dels ceps, en les zones en que el sòl és més fèrtil. Per fer això al Celler Eudald Massana Noya hem apostat per la coberta vegetal, per controlar la vigorositat dels ceps i obtenir la maduració optima del raïm. Per una planta l’equilibri és fonamental per un creixement sà i és des de la vinya on controlem aquest equilibri, gràcies a la combinació entre tradició i tecnologia.

Els nutrients en els raïms és traslladaran al vi amb una molt bona concentració d’aromes, i amb notes més cítriques, que convertiran la verema 2018 amb un any especialment bo per l’elaboració de vins joves i caves, i per aconseguir molt bona estructura en els vins de criança. Controlar tot el procés, des de la vinya fins a l’ampolla, és primordial ja que ens permet crear els vins des de la vinya i treballar-la segons les necessitats i objectius de cada vi i cava.