• Original blai posta
  • Original blai nevada ametller
  • Original foto blai pages
Clima mediterrani
Una finca amb microclimes

La nostra finca està situada al Penedès, un territori que està a 16 km en línia recta del mar. Aquesta situació genera una sèrie de característiques climàtiques que són comunes a tot el territori penedesenc. En general, és un clima suau i càlid, propi del litoral i pre-litoral català. El Penedès està obert als vents de Mestral i Ponent, i a l’estiu hi predominen les marinades. Un dels trets característics del territori penedesenc és la humitat alta, fet que permet treballar bé la vinya al secà.
Microclimes
A la nostra finca, la terra és irregular, està a diferents alçades, entre 240m i 300m, i això fa que hi hagin diferents microclimes. Cal interpretar la unió entre els microclimes i els sòls, per tal que s’entenguin els vins que s’elaboren.


Part baixa de la finca
Està situada en una fondalada, en una petita vall. Això genera un microclima, on, per exemple, el fred s’hi acumula més. Aquest fet permet collir els raïms més frescos, però també fa que la poda hagi de ser una mica més tardana de l’habitual, per tal d’aconseguir 10 o 15 dies de brotació més tardana.


Part alta de la finca
Clima suau i càlid, amb la humitat necessària per poder treballar la vinya al secà.