• Original blai bota
 • Original foto blai caves
 • Original foto blai caves 1
 • Original foto blai verema 6
El Celler
La cuina de l'Eudald

Des de fa uns anys, vam decidir completar l’activitat vitivinícola elaborant els nostres propis vins i caves. Aquest espai el considerem la nostra ‘cuina’ i té un eteri especial, ja que és la part antiga de la casa familiar, que data de l’any 1905. Està totalment equipat amb sales de tines i barriques. A més, encara es conserva el primer espai on l’avi de l’Eudald va començar a elaborar els primers vins i caves, és l’anomenada ‘Cava de l’avi’. El celler s’ha ampliat amb el pas dels anys i s’ha afegit un espai per l’elaboració i el repòs del cava.

Selecciona el procés que vols veure
 • Original celler 1
  Fermentació
  El primer pas

  És un dels primers passos en l’elaboració de vi. Per dur-la a terme, fem servir llevats i una temperatura controlada. Pels vins blancs, entre 15º i 16º, i pels negres, entre 18º i 23º. Mimem molt aquest procés i respectem al màxim les característiques de cada varietat de raïm.

 • Original proces celler 3
  Criança
  Un balanç delicat

  Les bótes de roure francès i americà són les que fem servir per elaborar els nostres vins de criança. Cada una aporta unes qualitats aromàtiques i gustatives diferents al vi, i això ens ajuda a fer el cupatge final, el qual l’elaborem tenint en compte el balanç final dels diferents tipus de barriques i vins. Durant tot aquest procés, fem controls periòdics i reomplim les barriques en lluna plena.

 • Original proces celler 2
  Cava
  La segona fermentació

  Un cop les varietats que utilitzarem per fer cava han fermentat per primera vegada, fem el cupatge i el tiratge. Aquest últim procés és el que consisteix en preparar el vi base cava, en el qual li afegim llevats, sucre ecològic i bentonita. Embotellem aquesta mescla amb la fase lunar adequada i dins les ampolles es duu a terme la segona fermentació. Les ampolles de cava reposen durant mínim 9 mesos en dos espais del celler que tenen les condiciones idònies d’humitat i temperatura per elaborar un producte de qualitat. Passat el temps necessari que es considera que el producte ha arribat al seu punt òptim, es dur a terme el degollament, el qual determinarà quin tipus de cava esdevé: brut nature, brut, semisec, etc.