La finca del Celler Eudald Massana segueix creixent

El celler Eudald Massana comença la primavera amb la compra d’una vinya vella, sumant amb aquesta 30, el número d’hectàrees que conformen la finca.

Eudald Massana creix, aquest cop, amb una vinya de quaranta-vuit anys d’història. Contigua al terreny de la finca i distribuïda en tres feixes, està constituïda per les varietats autòctones i clàssiques dels seus caves: Macabeu, Xarel•lo i Parellada, plantada al 1974 pel Salvador Puig.

El Salvador Puig és un vell amic del celler qui ja va treballar de petit al costat del Josep Massana Carbó, 7ª generació de la família. Avui, als seus noranta-tres anys, el Salvador cedeix a la família l’oportunitat de continuar conreant el seu tresor, una vinya plantada en vas que ha cuidat amb cura i saviesa any rere any.

«Estem molt contents perquè aquesta vinya no només representa un gran valor sentimental i històric, sinó una ferm aposta pels caves de gran qualitat», comenta Oriol Massana, 10ª generació de la família. I és que aquesta vinya vella arriba a Celler Eudald Massana com a futura progenitora dels caves de Guarda Superior. Així doncs, el celler pren partit pels escumosos d’alta qualitat que han de complir amb una estricta normativa amb el fi de guanyar aquesta denominació: rendiment màxim de 10.000 kg per hectàrea, llargues criances d’almenys divuit mesos pels reserva i trenta pels gran reserva, i vinyes ecològiques de com a mínim deu anys.

La nova vinya ja és part de la finca del celler, així que ara només queda treballar-la amb tots els preparats ecològics i biodinàmics que elaboraran en els anys vinents, grans caves de guarda superior.

  • Large vinya salvador1
  • Large vinya salvador2
  • Large vinya salvador3